Thuiszorg

Medela borstkolven

De beste start voor je kindje is ongetwijfeld borstvoeding. Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die je baby het eerste moment nodig heeft om zo flink te groeien en optimaal te groeien.

Medela Symphony

De unieke technologie bootst het natuurlijke zuiggedrag van de baby na op deze manier wordt de melkstroom gestimuleerd. Het afkolven kan op een aangename, comfortabele en efficiënte manier door de snelle stimulatie en het langzamer afkolven.

 

Bandagisterie

Incontinentiemateriaal

De voorbije jaren zijn er verschillende materialen op de markt gebracht voor mensen die hun urine en/of ontlasting moeilijk kunnen ophouden. Om deze mensen hun vrijheid terug te geven zijn er producten ontwikkeld in verschillende vormen en maten zoals inleggers, optrekbroekjes, pampers, onderleggers, ... Incontinetieverbanden zijn speciaal voor mannen of vrouwen verkrijgbaar.

Heeft u vragen aarzel niet om ze te stellen, wij helpen u graag verder op een discrete manier.
Wij bezitten een erkenningsnummer voor kleine bandagisterie en daardoor is een groot deel van dit incontinentiemateriaal voor u terugbetaald.

Stoma

Een stoma is kunstmatige opening die een lichaamsholte verbindt met de buitenwereld. Wanneer door een stoornis of ziekte van de darmen of urinewegen de ontlasting of de urine het lichaam niet meer via de natuurlijke weg kan of mag verlaten, is het noodzakelijk een stoma aan te leggen. De aanleg van een stoma is een ingrijpende gebeurtenis. Goede zorg en de juiste stoma-opvangmaterialen kunnen een deel van uw onzekerheid wegnemen.

Aangezien het assortiment van stomamateriaal zeer uitgebreid is, hebben wij deze niet in voorraad. Wij kunnen het voor u gewenste materiaal wel steeds bestellen.

Wij zijn door de mutualiteit erkend voor levering van ileostomie, colostomie, ambulant urinaal en tracheacanule. Bij aankoop van stomamateriaal geven wij een speciaal formulier mee waarmee u tussenkomst van uw ziekenfonds kan verkrijgen.

Medisch materiaal

Het belang van thuiszorg neemt steeds toe. De patiënten geven de voorkeur om in hun vertrouwde omgeving verzorgd te worden. Thuiszorg biedt de patiënt meer zelfstandigheid en ook de mogelijkheid om langer thuis te blijven.

Wij als apotheker bieden een compleet assortiment van producten die thuiszorg mogelijk maken. De meeste materialen kunnen gehuurd worden en, indien gewenst, gekocht worden met een deskundige uitleg.
Bijvoorbeeld: Aërosoltoestel, krukken, loopwagen, rolstoel, ziekenhuisbed, matras, bloeddrukmeters, afkolftoestel, babyweegschaal, toiletstoel, ...

Orthopedie

U kan bij ons terecht voor een uitgebreid assortiment bandages:

  • Steunkousen
  • Pols-, knie- en enkelverbanden
  • Steungordels
  • Schoudersteun
  • Halskragen
  • Ruggordels
  • Zitkussens
  • Aangepaste rolstoelen

Al deze producten zijn verkrijgbaar op uw maat vandaar dat deze soms moeten besteld worden.

Bloeddrukmeters

Het is mogelijk dat je een hoge bloeddruk hebt maar dat je er niets van voelt. Personen die gedurende lange tijd een hoge bloeddruk hebben, lopen meer kans op hart- en vaatziekten.

U kan uw bloeddruk en hartslag laten meten bij de dokter, of u kan het zelf doen. Momenteel zijn er enorm veel elektronische bloeddrukmeters te verkrijgen. Niet alle bloeddrukmeters zijn van dezelfde kwaliteit, bij sommige kan de kwaliteit echt in vraag getrokken worden. Wereldwijd zijn er ongeveer 4 onafhankelijke bedrijven die bloeddrukmeters valideren. Deze bedrijven voeren testen uit op apparaten om hun effectiviteit na te gaan en geven ze een score. Daarom raden wij aan om na te gaan of uw bloeddrukmeter niet enkel "klinisch getest" is maar ook "klinisch gevalideerd". Al onze bloeddrukmeters zijn klinisch gevalideerd en beschikken over een bijzonder goede meetnauwkeurigheid

U kan bij ons zowel polsbloeddrukmeters als bloeddrukmeters voor de bovenarm verkrijgen.